Kronen & onlays

Een kroon of onlay is nodig als een tand of kies niet meer middels een gewone vulling hersteld kan worden, of hiervoor te zwak geworden is. Het kan natuurlijk ook zijn dat esthetische overwegingen en vormgeving hierbij een rol spelen.
Omdat een (gedeeltelijke) kroon in een tandtechnisch laboratorium wordt vervaardigd met grote precisie, is de natuurlijke vorm en kleur die de tand of kies moet krijgen goed te bepalen. Eenmaal in de mond vastgezet is een kroon vaak niet van echt te onderscheiden en de tand of kies weer versterkt. Het materiaal waar bij voorkeur mee gewerkt wordt is porselein. Maar er zijn ook andere materialen die uitstekend functioneren en soms bijvoorbeeld sterker of voordeliger zijn. Kortom, het blijft maatwerk.

Het liefst werken we bij 11-48 met een plan. In plaats van hier en daar eens wat opknappen proberen we voor iedereen in te schatten wat er de komende tijd te verwachten is en hoe het gebit zich zal ontwikkelen. Meestal zijn kronen daarom onderdeel van een groter plan, op weg naar een gezonde, stabiele en fraaie mondsituatie. Vaak duurt een plan daarom meerdere jaren en is het belangrijk om een duidelijke kostenbegroting te maken en deze af te stemmen met het budget en de verzekeraar.

Tarieven en codes